Uutiset

Air France aloitti reittilennot Pariisin ja Kittilän välillä

Lauantaina 10. joulukuuta Kittilän lentokentällä todistettiin historiallista hetkeä, kun Air Francen ja KLM North Europen operoima uusi Kittilän ja Pariisin välinen reitti avattiin.

Ensimmäistä lentoa olivat vastassa Kittilän vt. kunnanjohtaja Antti Jämsén ja Kolarin kunnanjohtaja Hannu Haapala, Kittilän lentoaseman päällikkö ja Finavian aluejohtaja Jonna Pietilä, Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen ja Visit Ylläksen toimitusjohtaja Kati Vehmas sekä luonnollisesti myös Air France-KLM:n edustus: Suomen ja Baltian maista vastaava myyntipäällikkö Soili Varpula ja Ranskan myyntijohtaja Frédéric Descours.

"On aina hienoa avata uusi reitti, mutta erityisen hienoa se on etenkin silloin, kun reitti suuntautuu pohjoisen napapiirin yläpuolelle, tänne taianomaiseen Lappiin!", Frédéric Descours ihasteli ennen koneen saapumista.

"Uuden reitin myötä pystymme yhdistämään Kittilän yli tuhanteen kohteeseen maailmalla", Soili Varpula jatkoi.
Lennot Pariisista Rovaniemelle ovat olleet suosittuja, eivätkä matkustajat ole jääneet pelkästään kaupunkiin – autovuokraamojen tilastot osoittavat, että lennoilta jatketaan matkaa muihinkin pohjoisen kohteisiin.

"Avasimme tänään reitin myös Tromssan ja Pariisin välille. Se tuo jälleen lisää mahdollisuuksia. Asiakas voi lentää vaikka Rovaniemelle tai Kittilään, jatkaa pohjoiseen vuokra-autolla ja lentää kotiin Tromssasta", Descours sanoi.
Air Francen edustajat pitivät näkemästään Kittilässä. Suksimieheksi tunnustautunut Descours kertoi osaavansa arvostaa “smoothia” asiakaskokemusta. Mies saapui alueelle jo edellisenä iltana ja ehti kiertää alle 25 tunnissa kattavasti sekä Levin että Ylläksen.

"Parhaimmillaan asiakas on jo 20 minuuttia laskeutumisesta hotellissa matkalaukkujensa kanssa", Descours hämmästeli.
Toisin kuin Pariisin jättimäisellä Charles-de-Gaullen kentällä, Kittilässä kone rullailee suoraan asemarakennuksen eteen, josta matkustajat kävelevät parisenkymmentä metriä terminaaliin.
Ensimmäinen Pariisin kone on nopeasti purettu, ja siivoisryhmä pääsee töihin. Reittiä liikennöidään Airbus A320:lla, johon mahtuu 174 matkustajaa.

"Tämän lennon täyttöaste oli noin 60 prosenttia. Takaisin lähtee vähemmän väkeä. Luvut vastaavat täysin odotuksia. Reitti tarvitsee vielä lisää tunnettuutta", Descours totesi.
Air France lentää Pariisin ja Kittilän väliä kerran viikossa lauantaisin. Lento lähtee Pariisista kello 10.05 ja saapuu Kittilään kello 14.50. Lento Kittilästä Pariisiin lähtee kello 15.35 ja on perillä kello 18.30. Talvikauden viimeinen lento lennetään 12. maaliskuuta.

"Tulen silloin takaisin ja voimme juhlistaa kulunutta sesonkia", Decours lupaili.

Teisti ja kuva: Satu Renko

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi