Uutiset

Aktiviteettien suosio teki Levin kesästä parhaan

Kotimaan matkailijoiden määrä Levillä kasvoi jälleen tänä vuonna. Tämä näkyi välinevuokraamoissa, hissinousuissa, hiihtokeskuksen aktiviteettien käyttöasteissa sekä majoitusmyynnissä. Hiihtokeskuksen aktiviteettien osalta kasvua tuli yli 50 prosenttia verrattuna edelliskesän huippuvuoteen.

Levin hiihtokeskus tarjosi lukuisan määrän eri palveluita kesämatkailijoille. Palvelut myös tukivat toisiaan ja lomailijoiden oli helppo valita sopivia aktiviteettejä. Kun Levi Bike Park tarjosi vauhdin hurmaa osalle perheenjäsenistä, toiset viettivät samaan aikaan mukavia hetkiä Seikkailupuistossa ja Activity Parkissa.
”Palvelujemme monipuolisuus tarjoaa jokaiselle sopivaa liikuntaa tunturissa ja ulkoilmassa. Kesän asiakaskunta oli lähestulkoon vastaavaa kuin hiihtokeskuksessa talvikautena eli kotimaiset perheet, aktiiviharrastajat, liikkuvat outdoor-henkiset nuoret ja nuoret aikuiset sekä aktiiviurheilijat. Kansainvälisiä asiakkaita tänä kesänä näkyi hieman enemmän”, kertoo Levi Ski Resort Oy:n liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Vertailtaessa heinä-elokuun hissinousuja vuoden 2020 ja 2021 välillä, kasvua hissinousuissa oli 53 prosenttia. Heinä-elokuussa hissinousuja oli 70 000. Levin Bike Parkissa oli kesä-heinäkuussa alastulolaskuja huikeat 23 500, kasvua viime vuoden vastaavaan tuli 54 prosenttia. Kesä-elokuun Levin hiihtokeskuksen vuokraamoissa oli kasvua 63 prosenttia verrattuna edelliseen kesään. Myös Seikkailupuistossa ja Activity Parkissa heinäkuu oli kaikkien aikojen paras.

Levi Golfilla on myös ollut hyvä kesäkausi. Suomen pohjoisimmalla 18-reikäisellä kentällä on pelattu 1000 kierrosta enemmän kuin viime kesänä vastaavana ajankohtana. Golfkenttä on erinomaisessa kunnossa ja jos sää sallii, niin kauden päätteeksi kirjataan ennätyksellinen määrä pelattuja kierroksia.

Visit Levin heinäkuun majoitusmyynti oli historian paras. Kesä-heinä – ja elokuun majoitusmyynti Visit Levillä nousi viime kesästä +34 prosenttia ja myynti oli 19 prosenttia parempi kuin vuonna 2019. Tänä kesänä kotimaiset asiakkaat varasivat hiukan laadukkaampia, ja näin ollen myös kalliimpia kohteita, kuin aiemmin. Lomailijat halusivat laatua ja sen mukana asumisviihtyvyyttä. Yhä useampi asiakas etsi ja kysyi uudempaa huoneistoa tai mökkiä.

Visit Levin kautta alueen yrittäjien ohjelmapalveluista kotimaisia kävijöitä kesällä kiinnostivat eniten lauttaristeily Sirkka – ja Levijärvellä, huskykennelien vierailut sekä ratsastusretket yöttömässä yössä.

”Olemme onnistuneet tarjoamaan kotimaisille asiakkaille upeita Lapin elämyksiä ja uskomme, että he jatkossakin haluavat tulla tänne lomailemaan myös lumettomana aikana. Alunperinhän matkailu Lappiin alkoi juuri kesän matkailusta, kun turistit tulivat ihailemaan eksoottista luontoa, yötöntä yötä ja kansallisromanttisia maisemia. Talvea pidettiin liian kylmänä ja ankarana. Kun Lappiin alkoi nousta hiihtokeskuksia ja alettiin keskittyä toiminnalliseen matkailuun, talvesta tuli kesää suositumpi ajanjakso. Kesän ja syksyn suuren potentiaalin hyödyntäminen nostaa Lapin majoituskohteiden ympärivuotista käyttöastetta ja matkailuyritysten kannattavuutta. vaikka rajat muihin maihin aukeavat ja matkustaminen on mahdollista, suomalaiset ovat edelleen kiinnostuneita tulemaan Lappiin ja Leville”, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi