Uutiset

Edessä on vilkas matkailukausi

Sota ei ole esteenä. Suomi on saanut paljon huomiota ja on tullut entistä tunnetummaksi tänä vuonna Nato-hakemuksen valmistelun vuoksi. Maailmalla on ihmisiä, jotka ensi kerran ovat kiinnittäneet huomiota Suomi-nimiseen maahan. Nyt tiedetään hyvin ainakin Suomen sijainti.

Läntisessä maailmassa on tiedetty hyvin jo helmikuusta lähtien, että Suomi on Venäjän lähinaapuri. Tämä herätti kevättalvella kysymyksiä ihmisissä, jotka suunnittelivat matkaa Suomeen. Joku saattoi jäädä tulematta Venäjän rajan läheisyyden vuoksi, mutta tästä samasta syystä joku toinen halusi tulla Suomeen.

Suomen uusi turvallisuuspolitiikka tuo paljon positiivista asennetta ja matkustusrohkeutta Suomea kohtaan. Matkailu hyötyy siitä. Mutta Ukrainan sodan seurauksena matkustamisen hinta on noussut.
Kuitenkin ensi talven matkailukausi näyttää Lapissa hyvältä,

"Ennätysvilkas"
Levi Visitin markkinointipäällikkö Maija Palosaari kertoo, että sekä tämän kesän että ensi talven ennakkomyynnit ovat olleet hyviä. Visit Levi on markkinoinut aktiivisesti myös kesäaikaa.

Levi Hotel Span toimitusjohtaja Sanna Leinonen sanoo, että ensi talvikausi on ennakkovarausten mukaan ennätysvilkas. Hänen mukaansa ihmisiä tulee Euroopasta ja Yhdysvalloista. Euroopan maista varauksia on tehty eniten Britanniasta, Ranskasta, Hollannista, Itävallasta ja Espanjasta. Sota ei pelota.

Myös talvisissa aktiviteettipalveluissa ensi talven varausvilkkaus on näkyvissä. Koiravaljakkotoiminta mittaa hyvin ulkomaalaisten matkailijoiden varauksia. Tundra Huskiesin Tommi Hytönen ja Levin Huskyparkin Reijo Jääskeläinen sanovat, että ensi talven palvelukapasiteetti on jo myyty huomattavalta osalta. Joulukuu on varattu lähes täyteen.
Hullu Poron Päivikki Palosaari on tyytyväinen talven varaustilanteeseen, mutta varauksissa näkyy Aasian ja Venäjän poissaolo. Hänen mukaansa nykyinen aika tuo muita kuin suoraan matkailuun liittyviä ongelmia. Hinnat ovat nousseet ja monia tarvikkeita on vaikea saada. Tämä näkyy myös rakentamisessa. Päivikki Palosaari ja Mika Latva ovat aloittaneet Röllimetsän talojen rakentamisen.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi