Uutiset

Enontekiön reitille pyritään saamaan uusi lentoyhtiö

Finnair on päättänyt lopettaa kevättalviset reittilentonsa Enontekiölle. Mutta on mahdollista, että lennot Enontekiölle eivät kuitenkaan katkea, sillä Enontekiön reitille voi tulla uusi lentoyhtiö jo ensi keväänä.

Finnair on lentänyt Enontekiölle maalis- ja huhtikuussa enimmillään kymmenen viikon ja vähimmillään seitsemän viikon ajan. Finnair on kertonut reitin olevan sille kannattamaton.

Enontekiön kunnan kehitysjohtaja Hannu Autto sanoo, että kannattavuus on ollut suhteellista, kun katsotaan, kuinka myöhään lennot on saatu myyntiin ja kuinka yhtiö on joutunut miettimään koneiden riittävyyttä ja lentämään niin epäedullisin aikatauluin, että matkustajien Helsingissä on pitänyt herätä aamuyöllä parhaan nukkumisen aikoihin. Kone on lähtenyt Helsingistä jo kello kuuden aikaan aamulla.

Enontekiöllä on tietysti oltu pettyneitä, että yhteistyö Finnairin kanssa päättyi. Mutta murehtimisen sijaan täällä on ryhdytty töihin uuden lentoyhtiön saamiseksi Enontekiön ja Helsingin reitille.

”Mikään maailmassa ei ole lopullista. Parhaillaan selvitämme, mikä on muiden yhtiöiden kiinnostus lentää Enontekiölle. Uskomme, että kasvuhakuisen yhtiön kanssa saamme aikaan hyvän yhteistyön”, Hannu Autto sanoo.

Enontekiöllä on hyvä lentokenttä ja hyvin varustettu lentoasema. Lentoliikenne on tuonut kunnan aluetalouteen rahaa vuosittain 4,2 miljoonaa euroa. Asukasluvultaan pienelle kunnalle se on merkittävä raha. Suurin osuus on tullut brittien charterlennoista talvikautena. Charterliikenne tuo 25 000 matkailijaa vuosittain. Chartermatkailijoiden kohteina kunnassa ovat Kaaresuvanto ja Hetta. Jonkin verran lentomatkustajia tulee Tromsan kautta Kilpisjärvelle. Kilpisjärvi sijoittuu melko tarkkaan Hetan ja Tromsan lentokentän puoliväliin.

Enontekiön (Hetan) kenttää käyttää hyväkseen myös Norjassa Kautokeinon alue. Hannu Autto kertoo, että Enontekiö ja Kautokeino ovat parhaillaan kehittämässä matkailua yhteistyössä.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi