Uutiset

Finnair sai Lapin matkailuteko –palkinnon

Lapin Matkailuparlamentti järjestettiin Levillä 20.-21.9. Matkailutoimijoille suunnattu seminaari huipentui Vuoden lappilainen matkailuteko –palkinnon jakoon, jonka myöntää Lapin Matkailuelinkeinon Liitto, Finnish Lapland Tourist Board ry. Vuosittain jaettavalla tunnustuksella halutaan nostaa matkailun arvostusta ja palkita elinkeinon kehittämisestä. Viime vuosina etenkin kansainvälinen matkailu on kasvanut Lapissa ennätyslukuihin tehden matkailusta merkittävän vientialan. Vuoden 2018 palkinnon pääkriteeri oli Lapin matkailun kansainvälisen kasvun vahvistaminen.

Vuoden lappilainen matkailuteko-palkinto myönnettiin tänä vuonna Finnairille. Finnair on tehnyt vahvaa työtä Lapin saavutettavuuden parantamiseksi sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Lentomatkustajien kokonaismäärä Lapin lentoasemille on kasvanut viidessä vuodessa 38 % ja tälle talvelle Finnair tarjoaa jälleen 15 % enemmän paikkoja Lapin lennoille kuin viime vuonna. Kotimaan yhteyksien lisäksi Finnair on panostanut myös suoriin lentoihin Lontoosta, Pariisista, Zürichista ja Tallinnasta Lappiin. Uutena asiana Finnair julkaisi juuri myös uuden digipalvelunsa, josta kansainväliset asiakkaat löytävät Suomen matkailutarjonnan. Palkinnon otti Finnairin puolesta vastaan Kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Vuoden lappilainen matkailuteko palkinnon lisäksi myönnettiin kunniamaininta Lapland Hotels SnowVillagelle merkittävän kansainvälisen julkisuuden tuomisesta Lapille. Talven 2017-218 SnowVillage toteutettiin Game of Thrones teemalla yhdessä HBO Nordicin kanssa. Game of Thrones SnowVillagesta tuli kansainvälinen some- ja mediailmiö. Siitä julkaistiin maailmanlaajuisesti yli 2000 artikkelia. Näiden julkaisujen potentiaalinen näkyvyys oli 3,5 miljardia henkilöä.

Lapin Matkailuparlamentissa oli tänä vuonna ennätyksellinen yleisömäärä: osallistujia oli yhteensä 270. Teemana oli Arktisen matkailun uudet haasteet ja päällimmäisiksi puheenaiheiksi nousivat ympärivuotisuus, kestävä matkailu, digitaalisuus ja turvallisuus

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi