Uutiset

Grilli kipunoi: Kylpylähotellin ravintolat uudistuneet

Kekäle Bar & Grilli.  

Levi Hotel Span ravintolauudistus on kokonaan valmis ja uusimmat ravintolat palvelevat syyskuun 8. päivästä alkaen. Uutuutena on grillihiiliravintola Kekäle.

”Ravintoloista nyt kaikki vanha on uudistettu. Uutena ravintolana on elämyksellinen Kekäle Bar & Grilli, joka on rakennettu pääasiassa entisen orkesterikorokkeen ja tanssiparketin paikalla. Siellä sihisee ja kipunoi avoin grillihiillos ja ympärillä leijuu herkullisen ruoan tuoksu. Grilli on espanjalaisvalmisteinen ja ainut laatuaan Suomessa. Entisestä tanssitilasta on kuoriutunut tummanpuhuva, hiilloksen, tulen ja kuparin värisävyin sisustettu la carte ravintola ja baari”, hotellin toimitusjohtaja Sanna Leinonen kertoo.

Vanhan Levihotellin yksi houkutteleva vahvuusi on ollut elävän musiikin tahdittama tanssitoiminta. Tätä perinnettä hotelli ei lopeta, vaan sitä vaalii alakerrassa Joiku Music & Bar. Elävän musiikin tarjonta keskittyy suomalaisten sesonkeihin, ruskaviikoille ja kevätkauden aikaan. Muulloin musiikkitarjonta on pienimuotoisempaa.

”Joiku tarjoaa koko tämänkin ruska-ajan elävää musiikkia ja tanssia suosikkiesiintyjien voimin. Vaikka suuntaus on ollut jo vuosia se, että tanssitoiminta ei kokoa ihmisiä kuin ennen, muutokset tehdään harkitusti asiakkaiden toiveita seuraamalla. Ravintolakulttuuri on muuttunut paljon, nyt asiakkaille on tärkeätä hyvä ruoka ja ympäristön elämyksellisyys. Alkoholin nautinnassa korostuvat uusia makuja tuovat drinkit ja jopa baarimestarin show­elementit.”

Sanna Leinonen on ylpeä esitellessään uusia tiloja. Aamupala- ja päivällisravintolasta Ahkusta on suora näkymä uuteen Kekäle ravintolaan. Ahkun keskellä, kattoikkuna-aukossa on pysäyttävä ”lehtipuu”, ledvaloin valaistu suuri taideteos, jonka korkeus on noin neljä metriä, paksuus puolitoista metriä. Sen oksat kiertyvät katossa laajalle alueelle. Taideteoksen on suunnitellut kolarilainen Essi Korva.

Suuri ravintolasali Ahku säilyy tilaratkaisultaan suurimmaksi osaksi muuttumattomana. Se on saanut uuden lattian ja sisustuksen, uudet kalusteet ja uuden toimintajärjestyksen. Buffetpöydillekin on uusi paikka. Sanna Leinosen mukaan hotelli tarvitsee suuren ravintolasalin. Hotellin koko perinteinen ravintolamaailma on uuden näköinen ja tuntuinen ja osittain uuden makuinen.

”Eniten uutta makua tuo grilliravintola. Grilliravintolastamme saa lihaherkkujen lisäksi myös laadukkaita kala- ja kasvisruokia. Uusi grillimme ja sen tuomat mahdollisuudet innostavat myös kokkejamme kehittelemään uutta. Uudistusprosessimme on myös vaatinut koko organisaatioltamme kärsivällisyyttä ja mukautumista, mutta olemme selvinneet hyvin. On ollut upeaa nähdä muutos.”

Sanna Leinonen on toiminut hotellinjohtajana runsaat kaksi vuotta ja tänä aikana vienyt läpi koko hotellin mittavan uudistuksen, ja vuoden päästä avautuu vielä uusi hotelliosa. Uudistuksen ja laajennuksen kustannukset ovat noin 15 miljoonaa euroa. Uusi hotelliosa on harjakorkeudessa marraskuussa ja talven aikana työt jatkuvat sisätiloissa.
”Meidän hotellissa on asiakkaita, jotka ovat käyneet täällä usean vuosikymmenen ajan. Olemme perhehotelli, jossa viihtyvät myös lapset. Hotellin asiakkaista nykyisin noin puolet tulee muualta kuin Suomesta, ja heillä on omat sesonkikautensa. Mutta kotimaiset matkailijat ovat olleet aina olleet toiminnan kivijalka ja se huomioidaan toimintamme kehittämisessä.

”Lisääntyvä majoituskapasiteetti palvelee koko aluetta. Se mahdollistaa osaltaan myös lentoyhteyksien varmistamisen ja kasvun sekä uusien palvelukohteiden syntymisen ja investointien lisääntymiseen. Kaikki tämä mahdollistaa myös ympärivuotisen toiminnan kehittämisen ja alueen vetovoimaisuuden. Me leviläiset uskomme Levin tulevaisuuteen ja niin uskovat myös matkailijat.”

Sanna Leinonen ei pelkää Levin muuttumista vaikkapa Venetsian kaltaiseksi paikaksi, josta katoavat paikalliset ihmiset ja kohde kärsii saasteista ja jätteistä sekä alkuperäisen rakennuskannan kulumisesta.

”Pitämällä mielessä kestävän kehityksen periaatteet ratkaisuja tehtäessä ja matkailua kehitettäessä, pystymme säilyttämään alueen vetovoiman ja sen luonnon ja puhtauden. Massatuotteiden sijasta meidän tulee kehittää aluetta niin, että täällä viivytään pidempään ja huomioidaan ainutlaatuisten luontoarvojen säilyminen. Uskon että matkailijat arvostavat tätä ja haluavat käyttäytyä sen mukaisesti. Matkailu on tuonut paikallisille työtä ja sillä suuri merkitys paikallistaloudelle”, Sanna Leinonen sanoo.

Rakennustyöt suurine nostureineen hallitsevat huomattavasti hotellin piha-aluetta. Vuoden kuluttua näkymät ovat erilaiset.

Sanna Leinonen.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi