Uutiset

Hiihtolomaviikot toivat hiihtäjät tunturiin

Koronarajoitusten helpottamisen jälkeen kotimaan matkailijat ovat täyttäneet Lapin hiihtokeskuksia. Viime kesän kotimaan matkailun kasvu jatkui talvella. Levinkin rinteillä, laduilla ja kelkkareitillä kävi hiihtolomien aikaan melkoinen kuhina.

Levin etelärinteellä jonotus South Pontin tuolihisseille on tavallisesti satoja metrejä pitkä ja usein yltänyt rinneravintola Sivakan kohdalle. Lasten laskettelualue Leevilandia on tuolihissien vieressä. Täällä Juha ja Martta Liimatainen Konnevedeltä olivat nautiskelemassa aurinkoisesta kevätpäivästä maaliskuun alussa samalla, kun neljä lastenlasta viiletti pitkin Levin rinteitä. Juhalle ja Martalle Levi on tuttu paikka. Tukikohtana Levillä toimii oma mökki, jossa käydään lomailemassa useampia kertoja vuodessa.

”Lomailemme täällä yhdessä jälkikasvun kanssa tai kaksistaan tilanteen mukaan, tällä kertaa olemme mummo- ja pappahommissa. Olemme käyneet lasten kanssa esimerkiksi kelkkailemassa, keilaamassa ja Lainion jäähotellissa. Sen jälkeen taiteilimme lasten kanssa myös omia veistoksia mökin pihalle. Osa on lasketellut, osa hiihdellyt, kelkkailemassa kävimme Raattamassa ja Pokassa. Rinteet, ladut ja kelkkareitit ovat olleet hyvässä kunnossa. Leville meidät toi ensimmäisen kerran aikoinaan moottorikelkkailu”, Liimataiset sanovat.

Ruuhka näkyy jonoina, mutta palvelu toimii.

”Ihmisten määrä on yllättänyt. Kaikkialla on pitkiä jonoja ja myös parkkipaikat tiukassa. Nytkin jouduimme jättämään auton tien varteen, kun kaikki paikat olivat täynnä. Olemme viettäneet täällä nyt viikon ja lähdemme huomenna kotia kohti. Osa ryhmästämme aikoo viihtyä täällä vielä sunnuntaihin saakka. Ainoastaan lauantai oli hiljaisempi päivä, koska se on vaihtopäivä. Loma on mennyt oikein hyvin.”

Juha ja Martta ovat huomanneet, että joissain paikoissa henkilökuntaa kaivattaisiin lisää, mutta palvelu on ollut kaikkialla hyvää ja ystävällistä.

”Kun olemme käyneet ulkona syömässä, niin ruoka kuin palvelukin on ollut todella hyvää. Pääosin olemme kyllä viettäneet aikaa omalla porukalla mökillä ja ulkoillen. Sitä olemme ihmetelleet, että miksi Rakkavaaran alueella ei pala iltaisin katuvalot. Siellä on kuitenkin paljon liikennettä. Meidän mökkimme ei ole vuokrauskäytössä, mutta käymme siellä itse usein. Kesällä viihdymme pääasiassa kotipuolessa kalavesillä, mutta ensi kesänä on kyllä ajatuksissa tulla käymään myös Lapissa kalastelemassa”, Juha ja Martta sanovat.

Timo Koivisto

Martta ja Juha Liimatainen.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi