Uutiset

Huippumoderni tuolihissi ja uusi kylä

Levin hissiyhtiö Oy Levi Ski Resort Ltd aloittaa uuden ja viimeisintä teknologiaa edustavan Doppelmayer D-Line tuolihissin rakentamisen Levitunturin länsirinteille. Hissi tulee kisakeskuksen ja South Pointin väliselle alueelle. Hissi viereen rakennetaan majoitusta, ravintopalveluita ja liiketiloja. Alue saa kokonaisen kylän, jonka nimeksi tulee Levi West. Hissi on valmis vuoden 2019 lokakuussa. Palevelu- ja asuinrakennukset valmistuvat eri aikoina markkinavoimien ohjauksen mukaan.

Uusi hissi on poikkeuksellisen lapsiystävällinen. Hissiin siirrytään lähtömaton kautta ja laskettelijat istuvat tuoleissa, jotka ovat lämmitetyt ja normaalia leveämmät. Jokaisella on oma muotoiltu tuoli ja jalkojen väliin tulee lisäpuomi, mikä tekee siitä entistä turvallisemman. Läpinäkyvä suojakupu pitää tuulen ja lumen pois tuolihissin sisältä.

Uuden tuolihissin oikealla puolen olevat rinteet saavat seuraavassa vaiheessa lumetusjärjestelmät sekä uuden led-valaistuksen. Ne tulevat palvelemaan tulevaisuudessa muun muassa suurpujotteluharrastajia
Hissin ala-asemalle ollaan kaavoittamassa 4000 kerrosneliömetrin suuruista omaa pientä West Point kylää. Seitsemän erillisrakennusta tarjoaa 250 vuodepaikkaa. Majoitusrakennuksista hissille ja rinteille on matkaa vain noin 20 metriä. Keskelle U:n muotoista kylää nousee West Pointin päärakennus, jossa sijaitsevat liiketilat, ravintolapalvelut sekä välinevuokraamo. 
Levi on aina halunnut olla edelläkävijä hiihtokeskuksen kehittämisessä ja hiihtokeskuksella on halu tuoda kuluttajalle parasta mahdollista palvelua ja lumielämyksiä tunturissa. Koko projektin kkonaiskustannukset ovat noin 30 miljoona euroa, josta tuolihissin osuus on 8 miljoonaa euroa. 
”Hissin perustusten rakentaminen aloitetaan tammikuussa ja maastotyöt sekä hissin pysytys alkavat heti talvikauden päätyttyä ensi keväänä. Levi West - tuolihissi tulee käyttöön talvikaudelle 2019-2020. Ensimmäiset rakennukset ovat toivon mukaan käytössä jo talvella 2020-2021”, hissiytiön toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo .

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi