Uutiset

Kesä oli odotettua vilkkaampaa

Kesä koettiin ennätysvilkkaana monessa palvelukohteessa. Majoitusmyynti oli hyvä ja oli jopa rajuja kasvuja edelliseen kesään verrattuna. Päivittäistavarakaupoissa kävijämäärien lisäys näkyi joka päivä. Levin golfkentällä pelikerroksien määrä kasvoi ennätysmäisesti kesäkuukausina. Uusi seikkailupuisto sai ensimmäisenä kesänään suuren suosion.

Mutta kesä toi myös negatiivisia kokemuksia, sillä sää näytti valikoivan ihmisten tekemisiä entistä enemmän. Monissa ohjelmapalveluyrityksissä oli hiljaista. Ihmiset eivät kenties jaksaneet liikkua. Kalakaan ei liikkunut. Vesi oli vähissä melojilla ja koskenlaskijoilla.

Levin Matkailu Oy toimitusjohtaja Mika Laasonen kertoo, että yhtiön keskusvaraamossa majoituskysyntä kasvoi edelliseen kesään verrattuna kesäkuussa 53,1 ja heinäkuussa 28,7 prosenttia.

Levin palvelukohteiden kesäistä tarjontaa on toivuttu pitkään lisää. Tällä kertaa tulee myös kiitosta aukioloajoista, sillä Mika Laasosen mukaan tarjonta oli suhteellisen hyvää.

”Ravintoloita ja muita palvelupaikkoja oli avoinna hyvin jo kesäkuun alkupuolelta lähtien. Kun kesää ja muuta lumetonta aikaa rakennetaan Leville, tuloksia saadaan kun edelleen kehitystyötä tehdään. Mielenkiinto kesäistä Lappia kohtaan kasvaa vaiheittain ja sitä edesauttavat puhdas ilma ja vesi sekä muut luontoarvot.”

Mika Laasonen pohtii, että tapahtumat ja mielenkiintoiset toimintamahdollisuudet tuovat lisää ihmisiä, joista monet palaavat omatoimiseen tekemiseen. Tämän hetken trendi on enduropyöräily, jolle Levi tarjoaa oikein hyviä maastoja, muita palveluja ja myös tapahtumia. Levi Outdoor Fest on osoittanut, että se on hyvä tapahtuma niin pyöräilijöille kuin muillekin kesäaktiviteeteista kiinnostuneille.

”Lentoliikennekin kasvaa kun on kysyntää”, Mika sanoo.

Mitä hän itse haluasi tehdä enemmän kesän ja muidenkin matkailukausien eteen?

”Tärkeintä on nyt pyrkiä tiivistämään alueen yritysten yhteistyötä. Levin kehittämisen perustana on ollut aina yhteistyö ja tämä antaa myös tulevaisuudessa parhaat mahdollisuudet onnistua hyvin.”

Talvikautta myyty jo runsaasti
Levillä on odotettavissa täysipainoinen talvi. Mika Laasonen kertoo, että majoitusten ennakkomyynti on käynyt hyvin. Talven alkuvaiheessa odotetaan mielenkiinnolla marraskuun puolivälin jälkeen järjestettäviä maailmancupkisoja. Viikkoa ennen kisoja on Levin talvikauden avajaiset. Lentoliikenne toimii talven aikana vähintään yhtä vilkkaasti kuin viime talvena. Reittikoneet ja charterit tuovat Kittilän kentälle matkailijoita odotusten mukaan aikaisempaa enemmän. Finnair on luvannut lisätä Kittilän ja Ivalon reiteille yhteensä 30 000 matkustajapaikkaa. Ja Finnair avaa uuden reitin Tallinnan ja Kittilän välille 14.12. alkaen ja Swiss Geneven ja Kittilän väille 22.12. alkaen.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi