Uutiset

Kiire ei yllä Pokkaan ja Kukasjärvelle

Kide Adventure tarjoaa Levillä lomaileville helpon mahdollisuuden pysähtyä ja nauttia perinteisestä mökkielämästä Yö Pokassa ja Yö Kukasjärvellä -ohjelmissaan.


Timo Koivisto

Erämaamökin rauha, yksinkertaiset askareet ja totaalinen arjesta irti päästäminen luovat puitteet elämykselle, jota kiireistä arkea elävä uraohjus ei tule välttämättä edes ajatelleeksi. Hyvällä porukalla se voi olla kuitenkin ikimuistoinen kokemus, sillä mökillä rentoudutaan ja viihdytään omana itsenä eikä siellä tunneta suorituspaineita. Jos jotain ei osata, se opetellaan yhdessä.

”Pokan mökille mahtuu majoittumaan 8 henkilöä ja Kukasjärvelle 5. Mökillä asiakkaat saavat huokaista ja puuhailla arkisia askareita. Ohjelmaan kuuluu yhdessäolo, puiden pilkkominen, veden kanto kaivolta, saunan lämmitys, kalastus, ruoanlaitto, rento tarinointi ja mukavat, mökille kuuluvat leikkimieliset kisat, kuten tikanheitto, mölkky ja ilmakivääriammunta”, sanoo Kide Adventuren yrittäjä Jari ”Kide” Kiiskinen.

”Yön yli kestävä retki mahdollistaa sen, että kroppa ja mieli pääsevät relaamaan ja saavat kiinni kiireettömyyden tunteesta. Pokassa käymme myös Taatsin seidalla Taatsijärven rannalla sekä ruokailemassa Tieva Baarissa, mihin on mökiltä reilu kilometri matkaa. Ohjelmiin sisältyy myös kuljetus Leviltä. Pokan mökille pääsee sulan maan aikaan autolla pihaan saakka, talvella matkaan kuuluu kilometrin vaellus lumikengillä. Kukakselle patikoidaan Pyhäjärveltä, mistä matkaa perille tulee pari kilometriä.”

Molemmilta mökeiltä pääsee helposti myös kansallispuiston koskemattomiin maisemiin, sillä Lemmenjoen kansallispuistoon on Pokasta vain kivenheitto, ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto alkaa aivan Kukasjärven rannalta. Syksyn revontulikausi on juuri alkanut, ja tuplarevontulet on mahdollista nähdä retkillä Kukasjärven tai Taatsijärven pintaa vasten ilman valosaastetta. Pimeys ja hiljaisuus luovat myös mökkielämään oman tunnelmansa, ja kynttilänvalossa keskellä luontoa asuminen onkin huikea elämys etenkin ulkomaalaisille, suurkaupungeista tuleville asiakkaille.

Idea kypsyi viisi vuotta

”Olen kypsytellyt näitä ohjelmia mielessäni viitisen vuotta, ja nyt vaikuttaa viimein, että niille on tullut oikea aika. Ihmisten pelot ja epäluulot luontoa kohtaan ovat kaikkoamassa ja tilalle on tullut kokeilunhalu. Opastetuilla retkillä asiakkaat pääsevät kokemaan turvallisesti erämaista mökkielämää.

”Haluan tarjota asiakkaille kokemuksen, jossa he oivaltavat luonnon ja sen tapahtumat omin silmin. Räätälöin mielellään ohjelmat asiakkaiden mukaan, sillä jokaisella ryhmällä on omat tavoitteensa retken suhteen. Paras palaute on, kun huomaan, että asiakkaat alkavat ottaa mökillä valokuvia tai ottavat uudelleen yhteyttä retken jälkeen.”

Kide Adventuren palveluvalikoimaan kuuluvat myös kuningasrapuretket Jäämerelle, maastopyöräily- ja vapaalaskuopastukset Lapin alueella sekä ensi talvena alkavat, päivän kestävät, heliski-retket Leviltä Björklideniin. Kideen ja Kide Adventuren toimintaan voit tutustua sivulla kideadventure.fi.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi