Uutiset

Levi rakentaa kovasti, nousukausi edessä

Levi on lähtenyt ennätysmäiseen kehitysnousuun. Edellinen suuri nousukausi alkoi 2000-luvun alussa ja huipentui vuonna 2008

Levillä on koronan aikana käyty kaikkien aikojen vilkkainta tonttikauppaa ja jo kesällä alkoi suuri rakentamisen innostus. Kysyntää on ollut eri puolilla tunturia sijaitseville tonteille ja myös niillekin, jotka ovat olleet myynnissä jo pidemmän aikaa. Tunturin koko eteläinen puoli on ollut ostajien yhtenä suuren mielenkiinnon kohteena, sillä siellä on ollut paljon tarjontaa.

Uusi rinnekeskus, Levi West, saa suunnitelman mukaiset palvelut. Kaikki alueen tontit on myyty. Rakennustöitä on jo käynnissä. Alueelle tulee myös hissiyhtiön uusi hallirakennus.

Hissiyhtiö Levi Ski Resrtin toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo, että merkittävä syy rakentamisen aktiivisuuteen ja haluun rakentaa Leville on koronan tuomassa poikkeusajassa. Tämä aika on tuonut suomalaisiin uusia näkemyksiä talvi- ja kesälomamahdollisuuksista. Monille tavallisesti talvilomansa Alpeilla viettäneille Lappi on jäänyt aiemmin kokonaan kokematta. Tunturikeskuksen mahdollisuudet ja monipuoliset palvelut ovat tulleet heille uusina ja jopa yllätyksinä. Myös etätyömahdollisuuden esiintuominen on vaikuttanut tonttikysyntään, Yrityksillä on kasvavaa halua sijoittaa tunturiin, ja varsinkin Leville.

”Levin kesä on ollut vilkas, palvelukysyntä on kasvanut 30 prosenttia edelliskesään verrattuna. Hissiyhtiö on kasvattanut välinevuokrausta ja ja hissipalveluja”, Jouni Palosaari kertoo.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi