Uutiset

Levin Glacier -tuolihissin avajaiset 3.12.

Lauantaina 3.12. juhlistetaan Levin uuden Glacier Express -tuolihissin avajaisia Levin Eturinteellä. Päivän ajan tuolihissiin on vapaa pääsy.

Laskettelukansa pääsee tänä talvena matkustamaan nopeasti ja tasokkaasti Eturinteillä, kun uusi Glacier Express -tuolihissi vie ylös tunturiin vain reilussa kolmessa minuutissa. Glacier Express –tuolihissi on malliltaan Doppelmayer D-Line, samanlainen tuolihissi on käytössä suositulla Levi Westillä.
Eturinne on saanut hissiuudistuksen myötä myös uuden profiilin ja huippuluokan led-valaistuksen. Valon määrää voidaan myös vähentää tilanteen mukaan.

Led-valojen energiatehokkuuden vuoksi niillä pystytään pudottamaan sähköntarvetta, ja edistyksellisen optiikan ansiosta valaistus saadaan suunnattua haluttuihin kohtiin

Levi Glacier -projektin ajatuksena on pyrkiä mahdollisimman korkeaan tehokkuuteen lumensäilönnässä niin energian käytön kuin henkilö- ja konetyötuntien osalta. Tavoitteena on päästä mahdollisimman pieneen lumen sulamisprosenttiin sekä maksimoida lumen kierrätysmahdollisuudet kaudesta toiseen. Glacier-projektin ansiosta Levillä voidaan avata haluttuun ajankohtaan laskettelukausi täysin talvea vastaavissa, laadukkaissa olosuhteissa niin laskettelun harrastajille kuin kilpaurheilijoille. Euroopan ja Amerikan alppiurheilijoita tulee harjoittelemaan Leville, koska urheilumaajoukkueet hakevat parhaimpia olosuhteita kautta maailman.

Levi Glacier -projekti on viimeisin taidonnäyte lumiteknologiasta ja rinnerakentamisesta, jollaista ei ole hiihtokeskusalalla ennen nähty. Sen rakentaminen on maksanut 7,5 miljoonaa euroa.

Avajaisten ohjelma
• 10:45 uuden Levi
Glacier -hissin avajaiset
• 11:00 avajaissanat & Suomen Demo Team laskunäytös
• 11:00 alkaen lämmintä keittoa, kahvia, lämmintä mehua sekä pientä makeaa purtavaa 500 ensimmäiselle vieraalle
• 11:00-15:00 Alpen rinnerieha on koko perheen ulkotapahtuma, jossa mm. leikkimielisten kilpailuja
• 11:00-15:00 paikalla Ski Patrol, rinne-ensiapu, Leevi-ahma sekä hybriditamppari, jonka ohjaamosta voi käydä ihastelemassa Levi Glacierin rinteitä
• 14:00 Levi Ski Club, Levin hiihtokoulu & Levi Snow Sport Academy järjestävät leikkimielisen Mandatum Cup -laskukisan
• 11:00-15:00 Zero Pointin vuokraamo esittelee talvipyöräilyä sekä erilaisia lumikenkiä (liukulumikenkiä, juoksulumikenkiä ja lumikenkiä)
• 11:00-15:00 Suksi- ja lautaesittelyjä sekä testausta
Glacier Express -hissiin vapaa pääsy päivän ajan

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi