Uutiset

Levin kesästä tulossa ennätysvilkas

Levin kesältä odotetaan jälleen kasvua suomalaisvierailijoiden osalta. Viime kesän lupaavat matkailijamäärät saivat alueen panostamaan entisestään kesätarjontaan. Lumettoman ajan palvelut aukeavat nyt Levillä ennätysaikaisin ja kesän kattaus on laajempi kuin koskaan aiemmin. Kesän vetovoimana ovat arktinen luonto ja yötön yö, monipuoliset aktiviteetit, upea tapahtumakattaus ja hyvät palvelut.

Levin kesäkausi on käytännössä jo alkanut monen palvelupaikan ollessa auki. Viime vuonna ensimmäiset lomailijat saapuivat tunturiin jo heti kesäkuun alussa ja tämä sai osan alueen yrittäjistä avaamaan ovensa tänä vuonna ennätysaikaisin. Suurin osa palveluista aukeaa kesäkuun loppuun mennessä, jolloin alueelle odotetaan juhannuksen viettäjiä ympäri Suomen. Juhannuksena Levillä päästään myös nauttimaan lumesta, kun rinteeseen avautuu kesäparkki ja laskukansa pääsee nauttimaan talvesta Levi Midnight Sun Rail Jameissa. Juhannuksena Levillä aukeaa myös Bike Parkin ensimmäiset reitit. Näiden lisäksi juhannuksena nautitaan ulkoilusta, yöttömästä yöstä ja kauniista luonnosta lauttaristeillen ja rosvopaistia syöden.

Visit Levin kesän majoitusmyynti lähti käyntiin jo maaliskuun aikana. Kesän majoituksia on myyty 40 prosenttia enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

”Kesä- ja heinäkuu ovat nyt suosittuja kuukausia kotimaisille matkailijoille ja majoitukset ovat myyneet paremmin kuin kolme edellistä kesää. Lemmikkikohteet ovat hyvin kysyttyjä ja nämä majoitukset ovatkin ensimmäisenä myyneet. Lemmikkien kanssa matkailijoiden kannattaa olla ajoissa liikkeellä majoituksen suhteen. Talveen verrattuna kesällä myyvät myös kylän ulkopuolella olevat mökki- ja paritalokohteet. Tuntuu, että kesällä halutaan olla enemmän luonnon lähellä, ei niinkään palveluiden”, kertoo Visit Levin myyntipäällikkö Katja Rauhala.

Levillä valmistaudutaan myös kesän ja syksyn tapahtumiin. Kulttuuriin, musiikkiin ja taiteisiin keskittyvien tapahtumien lisäksi kalenterista löytyy monia liikuntatapahtumia, joihin voi osallistua niin kisaajana kuin kannustajana. Itsensä voi haastaa esimerkiksi Ylläs-Levi MTB- kisassa, Levi Extreme Triathlonissa tai perinteisellä Ruskamaratonilla. Uutena juoksutapahtuma elokuussa juostaan hulvaton estejuoksutapahtuma Forest Fun Run Levi. Tarjonta on laaja ja se palvelee perheitä sekä eri lajien harrastajia.

Visit Levi

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi