Uutiset

Levin Sanomille uusi kustantaja tammikuusta alkaen

Ylläksellä Kuukkeli-lehteä julkaiseva Luova Media Oy on ostanut Levin Sanomat Ky:n lehtiliiketoiminnan 10. marraskuuta. Kaupan myötä Luova Media Oy ryhtyy kustantamaan kuusi kertaa vuodessa ilmestyvää Levin Sanomat -matkailulehteä ja kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää englanninkielistä The Levi Timesiä. Levin Sanomat Ky:n lehtien julkaisutoiminta siirtyy Luova Medialle Oy:lle 1. tammikuuta. 

Levin Sanomia on julkaistu vuodesta 2004. Lehden kustantajana ja päätoimittajana on toiminut alusta saakka Veikko Erkkilä.

Luova Media Oy kustantaa Kuukkelin lisäksi englanninkielistä Ylläs Times -lehteä sekä Muoniossa ilmestyvää uutta Savu-lehteä. Savu-lehden pilottinumero julkaistaan 2. joulukuuta. Luova Median matkailulehtien päätoimittajana toimii Satu Renko.

"Vastaavia yrittäjävetoisia sanomalehtiä on Suomessa enää harvassa. Ala ei ole helppo, mutta meillä on vahvuutenamme paikallisuus ja matkailuosaaminen. On todella mielenkiintoista toimia jatkossa kolmella hyvin erilaisella matkailualueella", Renko iloitsee.

Veikko Erkkilän mukaan Levin Sanomien julkaisutoiminta jatkuu entisellä tavalla eli yksityisen kustantajan osaamisen pohjalla.

”Nykyisessä julkaisutoiminnassa on harvinaista, että yksi ihminen hallitsee lehden tekemisessä kustannusalan, asiakaspalvelun, markkinoinnin, toimittamisen ja valokuvaamisen lisäksi printti- ja digilehden tekniset valmistusvaiheet ja tuntee graafisen alan ohjelmistovaatimukset. Vaikka yksityisyrityksessäkin tehtävät ja asiantuntemus jakaantuvat usean ihmisen kesken, yrittäjän osaaminen on menestymisen edellytyksenä. Satu Renkolla on hallussaan osaaminen ja intohimoinen ote työhön. Levin Sanomien ja The Levi Timesin tekeminen jatkuvat hyvällä osaamisella ja tunteella”, Veikko Erkkilä sanoo.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi