Uutiset

Lomaseurana ihmisen paras ystävä


Koiranomistaja suunnittelee lomaansa eri silmin kuin muut, sillä ensimmäinen kriteeri lomakohdetta valittaessa on, että myös lemmikin pitää päästä majoittumaan. Palvelut, joihin koiran voi ottaa mukaan, ovat tärkeä lisä, sillä onhan koirankin päästävä nauttimaan lomas

Levi on koiraystävällinen lomakohde

Levillä on reilusti huoneistoja, joihin myös lemmikki saa tulla ruskaretkelle. Niin ikään hotelleista löytyy lemmikkihuoneita, ja saattaapa karvaturri saada sisään kirjautuessa jopa oman selviytymispaketin herkkuineen. Monet ravintolat sallivat lemmikkien sisäänpääsyn, ja osassa niistä koirat on huomioitu myös tuotevalikoimassa. Kuten muidenkin asiakkaiden kohdalla, käyttäytyä toki pitää osata, öykkärit pistetään kuriin tai pihalle.
Koiran kanssa pääsee myös gondolihissiin sekä alueen laavuihin. Kun liikutaan luonnossa, on hyvä muistaa, että olemme poronhoitoalueella, ja koska kotona niin leppoisan ja ihanan karvapallon metsästysvaistot saattavat herätä luonnossa, se kannattaa pitää kytkettynä. Ulkoilureiteillä on myös monenlaista kulkijaa eri välinein, joten siellä se on myös turvallisuuskysymys. Vapaaksi koiran voi päästää turvallisin mielin Levin tilavassa koirapuistossa, joka sijaitsee golf­kentän tuntumassa, Muuntotiellä.
Vaellusretkille kannattaa pakata myös koiralle mukaan vettä ja juomakuppi, sillä tuntureilla voi joutua kulkemaan usein pitkiäkin matkoja ilman luonnollista juomapaikkaa. Lämpimällä säällä riittävä nesteen saanti on vähintään yhtä tärkeää koiralle kuin omistajalle.

Muita hyödyllisiä palveluija

Jos lemmikki sairastuu tai loukkaantuu loman aikana, Kittilän eläinlääkärin tavoittaa numerosta 0400 393 503. Virka-aikojen ulkopuolella Enontekiön, Kittilän, Muonion ja Sodankylän kuntien eläinlääkäripäivystyksen saa kiinni numerosta 020 692 699. Kannattaa huomioida, että virka-aikojen ulkopuolella eläinlääkärimatkasta voi Lapissa tulla pitkä välimatkojen vuoksi.

Jos koira kaikesta varautumisesta huolimatta karkaa omille teilleen, sitä voi tiedustella löytöeläinkodista, jonka tavoitat soittamalla klo 8 – 18 numeroon 040 413 9248. Muina aikoina numeroon kannattaa laittaa tekstiviestiä. Tiedustelun voi jättää myös sähköpostiin osoitteeseen info@polarlightstours.fi.

Jos tiedustelet lemmikkiäsi löytöeläinkodista, kerro mikä lemmikki on kadonnut, rotu, ulkonäkö, väri, sukupuoli, koko, tunnistusmerkintä sekä panta ja sen merkinnät. Näiden lisäksi tiedusteluun kannattaa laittaa vielä katoamispaikka ja aika, kuva tai kuvia sekä omistajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Löytöeläinkodin yhteydessä toimii myös koirahoitola, joten jos haluat koiran välillä hoitoon, sekin Levillä onnistuu.

Hyvää lomaa sinulle ja parhaalle ystävällesi!

Timo 
Koivisto

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi