Uutiset

Lunta säilötään 20 000 autokuormallista


Eturinteen laskettelukausi avataan lokakuun 7. päivänä. Levin hissiyhtiö säilöö alkutalvea varten lunta 200 000 kuutiometriä. Määrä vastaa 20 000 kuorma-auton kuormaa. Koskaan aikaisemmin ei ole säilötty näin suurta määrää. Viime vuonna lunta säilöttiin 170 000 kuutiometriä, ja se oli siihenastinen ennätys.

Lunta tarvitaan säilöä entistä enemmän. Miksi näin paljon?

Jouni Palosaari vastaa, että varhaisen lumen käyttötarve lisääntyy ja monipuolistuu.

"Kisarinne ja se oheisalueet lumetetaan niin kuin viime vuosina. Mutta eturinne tarvitsee lisää lunta. Uuden tuolihissin viereinen ns. jäätikköalue tarvitsee oman lumensa. Laskettelu aloitetaan eturinteessä 7. päivänä lokakuuta, ja laskettelualueet tulevat olemaan entistä laajempia. Meille tulee ulkomaalaisia alppilajien maajoukkueita harjoittelemaan talven kynnyksellä eli viimeistään marraskuu alussa. Viime vuonna marraskuussa meillä harjoitteli 20 maajoukkuetta", Jouni Palosaari kertoo.

Levin keskusta-alueelle lumetetaan lokakuun alussa kolmen kilometrin pituinen hiihtoalue, johon tehdään kaksi latua.


Maailmancupkisoissa ei ole vielä miehet mukana

Alppilajien maailmancup-kisat järjestetään Levillä marraskuu19. - 20. päivinä. Tänäkin vuonna Levillä kisaavat naiset. Miehet eivät ole vieläkään mukana, vaikka myös miesten pujottelucup ehti vakiintua Leville ennen koronapandemian aikaa. Kahden päivän kisoissa naiset laskevat kaksi cuposuutta.
Milloin myös miehet tulevat kisailemaan Leville pujottelun maailmancupin pisteistä?
"Sitä ei tiedetä. Me Levillä toivomme ja jonkin verran uskommekin, että miesten kisat tulevat takaisin. Kyse ei ole pandemiasta, vaan ympäristöasioista, hiilijalanjäljen vähentämisestä. Siksi halutaan mahdollisimman vähän matkustamista, halutaan saada kaksi cuposuutta yhden kisakiertueen aikana", Jouni Palosaari sanoo.
Veikko Erkkilä

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi