Uutiset

Maailma viihtyi lumisessa Lapissa

Maailma viihtyi lumisessa ja hämärässä keskitalvessa eli Suomen Lapissa joulun ja uudenvuoden aikana. Matkailijoita on sanottu olleen Lapissa ennätysmäärä. Leuto ja luminen luonto, mystisyys ja huolella järjestetyt monipuoliset aktiviteetit ja kaikki muut palvelut tunnetaan laajasti maailmalla. Suositut matkailukohteet ovat tuntureissa, joissa voidaan järjestää kaikille sopivia ulkoilupalveluja ja joissa luonnon monimuotoisuus on lähellä.

Levillä joulun ja uuden vuoden viettäjiä oli suurin piirtein yhtä paljon kuin monena aikaisempana vuonna eli niin paljon kuin mahtuu. Kasvuvaraa ei ole tai sitä on vain sen verran kuin uusia majoituspaikkojakin.

Selkeät luvut matkailijamääristä tulevat aikaisintaan helmikuun lopulla, mutta ennakkovarausten ja palvelukysynnän perusteella voitiin joka päivä arvioida kysynnän todellisuus.

Levin Matkailu Oy:n vt. toimitusjohtaja Yrjö-Tapani Kivisaari kertoo, että tammikuun alussa on voitu majoitustilastojen perusteella nähdä, että Levin matkailijamäärät kasvoivat viime vuonna 19 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kasvu on ollut mahdollista, vaikka hotellikapasiteetti ei ole vielä lisääntynyt. Levillä on hotellien ulkopuolisissa loma-asunnoissa yli 20.000 vuodepaikkaa.

"Ulkomaalaiset kysyvät entistä enemmän erilaisia loma-asuntoja. Tämä on ollut Levin tavoitekin vuosien aikana. Yhä useammin perheet ja erilaiset ryhmät ottavat mielellään oman talon tai muun yksilöllisen loma-asunnon. Ihmiset valmistavat itse ruokaa tai saavat apua palveluyrityksiltä”, Yrjö-Tapani Kivisaari sanoo. Hänen mukaansa ohjelmapalvelujen kysyntä on kasvanut, samoin tarjonta. Perinteisten aktiviteettien oheen on tullut uusia palveluja.

Lentoliikennetietojen mukaan Lappiin tuli joulukuussa entistä runsaammin ihmisiä myös Schengen-alueen ulkopuolelta. Lisäys ei koskenut kuitenkaan Kittilän lentokenttää, jossa Schengen-maiden ulkopuolisten matkustajien määrä väheni yhdeksän prosenttia. Kivisaari kertoo, että japanilaisia ja kiinalaisia tuli vähemmän ja tämä todennäköisesti kertoo siitä, että Aasiassa seurataan revontulien näkyvyyssyklejä ja uskotaan niihin.

"Meille on tärkeintä, että ihmisiä tulee mahdollisimman monesta maasta eri puolilta maailmaa”, Yrjö-Tapani Kivisaari sanoo.


LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi