Uutiset

Mikaela Shiffrinille kaksi pujotteluvoitta Levillä Yhdysvaltalainen Mikaela Shiffrin sai Leviltä pujottelun kaksi maailmancupin voittoa 19. ja 20. marraskuuta.

Lauantaisen voittonsa jälkeen kaksinkertainen olympiavoittaja Mikaela Shiffrin oli tasapelissä hallitsevan pujottelun olympiavoittajan Slovakian Petra Vlhovan kanssa. Molemmilla oli viisi voittoa Levillä. Sunnuntaina Shiffrin voitti Sveitsin Wendy Holderin 0,28 ja Petra Vlhovan 0,68 sekunnilla (kuvassa on sunnuntain voittajakolmikko). Lauantaina toisena oli ruotsalainen Anna Swenn Larsson ja kolmantena Petra Vlhova.

Shiffrinillä on nyt 76 maailmancup-voittoa. Niistä kuusi hän on saanut Levillä. Hänellä on nyt myös kuuden palkintoporon karja, jotka elävät Levin ympäristössä. Palkintoporot kisoihin saadaan Könkään kylästä, jossa vasojen saamisesta, kasvattamisesta ja kesyttämisestä holehtii poro-ohjelmia tuottavan Ounaskievarin Johanna Hietanen.

27-vuotias Shiffrin kertoi FIS:n haastattelussa kisan jälkeen: "En todellakaan odottanut tätä, en edes ensimmäisen kierroksen jälkeen. Luulen, että kaikki kilpailijat ovat tällä hetkellä niin vahvoja, että tarvitaan vähän onneakin.”

Toisena kisapäivänä Suomen joukkueen Riitta Honkanen, Charlotte Henriksson, Erika Pykäläinen ja Riia Pallari keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella. Lauantaina suomalaisista nopeinta vauhtia piti Riia Pallari, jonka ensimmäisen kierroksen lasku riitti sijalle 37. Riia Pollarin lauantain laskua Tanja Poutiainen-Rinne piti positiviisena esityksenä.


Onnistunut viikonloppu

Levin maailmancupin viikonloppu oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut avaus naisten maailmancup-kiertueelle. 85 median edustajaa oli akkreditoitunut kilpailuun, lisäksi paikalla oli kahdeksan eri maan TV-kanavaa tekemässä suoraa lähetystä. Perjantai-iltana Levillä juhlittiin viikonlopun avajaisia ja sitä ennen päivällä järjestettiin toista kertaa Aurora -tulevaisuustapahtuma. Tänä vuonna Aurorassa oli 13 eri keskustelukokonaisuutta, joista osa oli läheisesti urheiluun liittyviä. Lauantaina kisattiin kauden ensimmäinen naisten pujotteluosakilpailu ja sunnuntaina toinen. Viikonlopun upea keli, hienot maisemat sekä mahtava kilpailu välittivät upeaa Suomi-kuvaa miljoonille katsojille ympäri maailman. Viikonlopun aikana tapahtumassa kävi yhteensä 6600 henkeä.
”Suomi suhteellisen pienenä maana kuuluu vahvasti alppihiihdon yhteisöön. Järjestämällä alppihiihdon maailmancupin osakilpailun varmistamme lajin elinvoimaisuuden Suomessa. Tämä tarkoittaa urheilu- ja kilpailutoimintojen sekä harjoittelumahdollisuuksien kehittämistä ja ylläpitämistä. Tulevaisuuden menestymisen ja lajin aseman kannalta Levin MC-osakilpailu on tärkein tapahtuma maassamme. Kansainvälisessä alppihiihdon yhteisössä maat, jotka toimivat maailmancupin järjestäjinä ovat merkittävässä asemassa lajin kansainvälisessä päätöksenteossa ja kehittämisessä”, sanoo Levin maailmancupin pääsihteeri Janne Leskinen.


Levi keräsi kiitoksia kilpailijoilta


Viikonlopun kilpailut olivat ensimmäiset naisten alppihiihdon maailmancupin osakilpailut, jotka saatiin kisattua. Hyvä olosuhteet toi liki kaikki maajoukkueet Leville harjoittelemaan pari viikkoa ennen kisoja. Haastatteluissa urheilijat kilvan kehuivat Levin olosuhteita. Viikonlopun valtiatar Mikaela Shiffrin kiteytti kilpailijoiden tunnelmat: ”Levi on yksi klassikkokisoista. Rakastan Leviä.”

Ennen Levin kilpailua Levillä harjoitteli 19 eri maajoukkuetta. Lisäksi useat miesten maajoukkueet tulevat Leville harjoittelemaan ensi viikolla. Harjoittelujakso päättyy FIS-kilpailuun 26.-29.11.2022, jonne osallistuu ennätyksellisen paljon eri tasoisia alppihiihtäjiä.
Leskisen mukaan Levin huippuolosuhteet sekä niiden kehittäminen ja varmistaminen on erittäin tärkeää, sillä Levistä on tullut merkittävä kansainvälisen tason suorituspaikka. ”Lajiharjoitteluolosuhteiden varmistaminen ja säilölumiteknologian kehittäminen on yksi avaintekijä tavoitteessamme menestyä vuoden 2026 olympialaisissa”, Leskinen sanoo.


Ski Sport Finland

Lauantain kilpailun tulokset kokonaisuudessaan tästä.

Sunnuntain kilpailun tulokset kokonaisuudessaan tästä.LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi