Uutiset

Mikaelalle ja Marcelalle kolmas poro Leviltä

Marcel Hirscher.  

Levin maailmancup veti jälleen sankan joukon pujottelun ystäviä seuraamaan maailman parhaita pujottelijoita upeassa auringon paisteessa. Mikaela Shiffrin laski heti ensimmäisellä kierroksella nopeimman ajan. Ruotsin Frida Hansdotter jäi Shiffrinistä vain 0,14 sekuntia ja viime vuoden voittaja Petra Vlhova 0,59 sekuntia.
Illan pimetessä toisella kierroksella ruotsalainen Frida Hansdotter ei saanut laskustaan kaikkea irti. Sen sijaan ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksännellä sijalla ollut Itävallan Bernadette Schild antoi kaikkensa, leikaten kisarinnettä ja keppejä virtaviivaiseen tyyliin, joka takasi hänelle kolmannen sijan. Slovakian Petra Vlhova laski varman suorituksen, joka toi hänelle toisen sijan.

Amerikkalainen Mikaela Shiffrin menestyi jälleen Levi Black-rinteessä ja otti kolmannen voittonsa Levillä. Kolmannen voittoporonsa nimeksi Mikaela antoi herra Gru. Toiseksi Levin maailmancupissa laski Slovakian pujottelutähti Petra Vlhova ja kolmanneksi Itävallan Bernadette Schild.

Mikaela Shiffrin kertoi, ettei toinen lasku ollut aivan täydellinen, sillä jyrkänteen kohdalla oli hieman ongelmia.
Mukana kisassa oli viisi suomalaisnaista, jotka kaikki putosivat toiselta kierrokselta.


Marcel Hirscher pujotteli kolmanteen voittoonsa

FIS Ski World Cup Tourin naisten ja miesten alppihiihtokausi avattiin sunnuntaina 17. - 18.11. Levin maailmancupin pujottelukilpailulla. Miesten pujottelun Levillä voitti Itävallan Marcel Hirscher. 29-vuotiaalle Hirscherille voitto Levillä oli jo kolmas. Hänellä on nyt Levillä kolme poroa. Hirscherin kolmannen voittoporon nimeksi tuli herra Snow (Lumi). Hänen aikaisemmat voittonsa Levillä ovat vuosilta 2013 ja 2016.

Kisassa oli mukana kuusi suomalaislaskijaa, jotka kaikki keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella.
Levin maailmancupia seurasi viikonlopun eri virallisissa tapahtumissa yhteensä noin 20 000 katsojaa, joka on selvä kasvu viime vuoden 17 000 katsojasta.

”Hienosti meni kaikki viikonlopun aikana. Meillä oli hyvä organisaatio tekemässä kisaa ja lopulta keli oli myös meidän puolella. Hienoa TV-kuvaa lähti jälleen maailmalle, yleisöä oli hyvin ja tunnelma paikan päällä oli erinomainen. Meillä oli myös yritysvieraita enemmän kuin viime vuonna, joka on myös hyvä signaali alueen ja tapahtuman kiinnostuksen kannalta”, Levin maailmancupin pääsihteeri Marko Mustonen kertoo .

Kovan tuulen takia kilpailun lähtöaikaa sekä starttipaikkaa jouduttiin siirtämään, gondoli-hissin sulkeminen korvattiin erilliskuljetuksilla tunturiin niin urheilijoille, kisaorganisaatiolle kuin mediallekin. Kisaorganisaatio teki kuitenkin uskomattoman työn, jotta kisat saatiin vietyä läpi suunnitelmien mukaan.

Lauantain plussakelit vaihtuivat pikku pakkaseen ja kisarinne oli tänään sunnuntaina jäisin ja haastavin mies muistiin. Jälleen todistettiin, että Levi pystyy järjestämään tasavertaiset kilpailuolosuhteet kaikille kilpailijoille lähtönumerosta huolimatta.

”Meillä oli riittävästi lunta varastossa ja hiihtokeskus teki sitä lisää aina kun meni pakkaselle. Levin hiihtokeskuksessa on todella osaava henkilökunta ja he tekivät upeaa työtä kisan eteen. Levin maailmancup on kauden ykköstapahtuma Levillä ja se näkyy hiihtokeskuksen tekemisessä”, Marko Mustonen sanoo.

Kuva (Marcel Hirsche): World Cup Levi 2018/ Nisse Schmidt 


Levillä lasketaan miesten Eurooppa cupin avauskilpailu 29.-30.11.2018.

Näin kisoihin valmistauduttiin

Alppilajien maailmancupin pujottelukisat järjestetään Levillä marraskuun 17. ja 18. päivänä. Mukana ovat sekä naiset että miehet. Avajaiset ovat perjantaina 16. päivänä.

Lumet rinteissä ja kisaympäristössä ovat valmiina. Lumen säilöminen onnistui hyvin viime kesänä poikkeuksellisen lämpimästä säästä huolimatta. Lisäksi luntacon voitu tedä lumitykeillä hyvien pakkassäiden ansista. Ja lunta on jo satanukin.

Kisaohjelma

Perjantaina 16.11.
14:00 Lasten pujottelukilpailu eturinteellä
18:30 Lassten pujottelun palkintojenjako Zero Pointilla
18:45 Levi Worldcup 2018 -avajaiset ja naisten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta Zero Pointilla
• Tulishow
• Maistiaisia Steve ’n’ Seagulls -yhtyeen illan keikasta
• Suomen joukkueen haastattelut
22:00 Steve ’n’ Seagulls Hullu Poro Areenalla klo 04.00 saakka

Lauantaina 17.11.
09:30 - 18:00 Yleisökuljetukset non-stop (Levi Hotel Spa -
Zero Point - Hotelli Hullu Poro - Hotelli Sirkantähti - Levi Black)
10:00 Kisa-alua ja Lapland Avenue aukeavat
11.15 Naisten pujottelu 1. kierros
14.15 Naisten pujottelu 2. kierros
Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.
Carlsberg after ski yleisöteltassa kello 18:00 asti.
19:00 Miesten pujottelun lähtöjärjestyksen arvonta
Zero Pointilla
22.00 Evelina Hullu Poro Areenalla

Sunnuntaina 18.11.
10:00 - 16:00 Yleisökuljetukset non-stop (Levi Hotel Spa -
Zero Point - Hotelli Hullu Poro - Hotelli Sirkantähti
- Levi Black)
11.15 Miesten pujottelu 1. kierros
14.15 Miesten pujottelu 2. kierros
Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

Yleisön sisäänkäynti
Yleisön sisäänkäynti kilpailualueelle tapahtuu pääportista katsottuna gondolirakennuksen oikealla puolella kulkeva reitti. Sisääntulopaikalla on järjestetty lipunmyynti. Liput yhtä kisapäivää kohti 20 € aikuisille ja 5 € 7-12 -vuotiaille lapsille. Kahden päivän lippu aikuisille 30 € ja lapsille 8 €.

Liikennejärjestelyt

Levin keskustan alueen liikennettä tullaan rajoittamaan perjantaina 16.11. sekä lauantaina 17.11. klo 17.30-20.00 väisenä aikana.

Kielletyt tavarat, lemmikkieläimet kisa-alueella
Nämä ovat kiellettyjä tapahtuma-alueella:
• Päihteet tai muut huumaavat aineet
• Terä ja ampuma-aseet
• Räjähteet, raketit tai muu syttyvä/räjähtävä materiaali
• Lemmikkieläimet
• Kauko-ohjattu ilmailualus ja lennokki

Pysäköinti
Kilpailualueella on maksullinen parkkipaikka yleisölle 10 €/ ajoneuvo. Opasteet ohjaavat. Alueen parkkipaikan kapasiteetti on rajallinen ja tämän täyttyessä käytettävissä on Levin keskustan parkkipaikat. Ilmaisilla non-stop -yleisöbusseilla pääsee kisa-alueelle.

Yleisökuljetukset
Levin keskustasta on järjestetty yleisölle ilmainen non-stop kuljetus Levi Black -kilpailualueelle ja sieltä takaisin.
Tämän aikataulu on seuraava:
La 11.11. klo 9.30 – 16.00, Su 12.11. klo 9.30 – 16.00
Ski bussi kulkee reittiä 1 (R1 = Zero Point - Rakkavaara - Koillisrinne - Zero Point 11. - 12.11. klo 9.00 – 16.00 puolen tunnin välein. Klo 16.00 – 19.30 Ski bussi kulkee normaalin reitin ja aikataulun mukaisesti.

Kisa-alue
Yleisölle on varattu katsomoalue maalialueen tuntumasta sekä kilpailurinteen alhaalta katsottuna oikealta puolelta. Nyt yleisöllä on mahdollisuus myös katsoa tapahtumia rinteen reunalla, myös jyrkällä osuudella. Vip -vieraille on varattuna katsomoalue maalialueen tuntumasta.
Alhaalta katsottuna maalialueen oikealla puolella sijaitseva alue on varattu perheille.
Tapahtuma-alueelle on sijoitettu yleisiä wc-tiloja ja lisäksi myös erillinen wc-teltta. Inva wc:t sijaitsevat gondolirakennuksen alakerrassa. Ensiaputilat on myös sijoitettu gondolirakennuksen alakertaan.
Tapahtuman pelastussuunnitelma on tarvittaessa saatavilla. Lapsille ja perheille on järjestetty omia aktiviteetteja ja toiminta-alue puukatsomon läheisyyteen ylätasanteelle.

Tänä vuonna ehkä 200 miljoonaa näkijää
193 miljoonaa katsojaa näki viime vuonna Levin maailmancupin tapahtumat TV:n välityksellä ja tänä vuonna luvun odotetaan jälleen nousevan. Kansainvälisen signaalin tapahtumista ottaa vastaan useat kymmenet televisioyhtiöt ympäri maailman. Tämän lisäksi paikan päällä Levillä on akkreditoituneena kuusi TV-yhtiötä tuotantotiimeineen, joka on ennätyslukema Levin maailmancupin historiassa. TV-yhtiöitä on tulossa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Itävallasta ja Sveitsistä.

Uutta lunta vanhan lisäksi jo lokakuussa

Timo Koivisto
Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaaren mieli oli rauhallinen runsaat kolme viikkoa ennen maailmancupkisoja. Lumen säilöntä on onnistunut hyvin myös viime kesänä, vaikka kesä oi poikkeuksellisen lämmin. Edellinen kesäkin, jolloin lumen säilöntä aloitettiin, tuntui sateiden vuoksi olevan ongelmallinen, mutta silloinkin lunta jäi kesän jäljeltä kisarinteeseen odotusten mukaan.
”Kisaorganisaatio on hioutunut vuosien aikana, ja rutiini kisajärjestelyihin on hyvä. Levin asema maailmancupin järjestäjänä vain vahvistuu”, sanoo Jouni Palosaari.

Laskettelukausi avattiin jo lokakuussa
Lunta oli jo säilönnän ansiosta riittävästi maailmancupia varten, mutta sitä voitiin tehdä lisää runsaasti lisää lokakuun aikana. Eturinteellä avattiin laskettelukausi jo lokakuun 12. päivänä. Jouni Palosaaren mukaan tämä oli kokeiluvuosi, joka osoitti, että lumen säilömistä kannattaa jatkaa muuallakin kuin kisarinteessä.
”Lokakuussa 24. päivästä alkaen aloimme lumettamaan Levi Black -kisarinnettä, Alpine Training Parkia, ensilumen latua sekä eturinnettä laajalta alueelta talvikauden avajaisia varten. Levi Black ja Alpine Training Park varattiin aluksi kilpailijoiden harjoitusrinteiksi. Ennen kisoja tulevista ulkomaalaisista treeniryhmistä osa jää Leville vielä kisojen jälkeenkin.”

Hissiyhtiö on rakentanut kesän aikana lisää rinnepalveluja. Siirtymä rinteiltä 10 ja 11 Levi Blackiin sai lumetusjärjestelmän ja valot kesällä, joten nyt siellä voi lasketella valaistua siirtymää pitkin gondolille. Rinteille 10/11 on myös suunnittelupöydällä Levi West -tuolihissi.
Kisafiilis mukaan ja äänikanavat auki!

FIS luottaa vahvasti Levin kykyyn järjestää pujottelun maailmancup. Leviä pidetään lumetuksessa ja lumen säilönnässä tehdyn työn vuoksi jopa esimerkkinä muille maailman keskuksille. Levin kisajärjestelytaidoista kertoo sekin, että Korean olympialaisten alppilajien järjestelyissä oli mukana monia Levin kisaorganisaation osaajia. Porot jatkavat luonnollisesti kisapalkintoina. Ne antavat yhdessä revontulien, elävän tulen ja joulupukin kanssa Levin maailmancupille persoonalliset kasvot.

Jouni Palosaari sanoo, että koska gondolialueen paikoitusalue täyttyy maailmancupin aikana nopeasti, kannattaa tulla keskustasta kisapaikalle kisabussilla ja jättää auto suosiolla majoituskohteeseen. Mukaan katsomoon kannattaa ottaa hyvä kisafiilis sekä sopivaa kannustusrekvisiittaa ja avata äänikanavat.


LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi