Uutiset

Pääkirjoitus: Matkailutalvi on tulossa

Palveluvalmius laadukkaassa matkailukohteessa on korkeimmalla mahdollisella tasolla huolimatta siitä, mitä arvailut tai ennakkotiedot kertovat matkailun vilkkaudesta. Tulevaan talveen matkailukohteissa on varauduttu paljon ennen talven tuloa.

Ensi talvisesonki valmistautumisen puolesta sisältää niin tavanomaisuutta kuin poikkeavuutta. Normaalia enemmän ollaan kahden kysymyksen edessä: Keitä tunturiin tulee ja kuinka paljon. Varmaa on se, että jokaiseen toteutuvaan asiakastilanteeseen varaudutaan ja pidetään palvelusta huolta. Emme tiedä, mitä vaikutuksia on Venäjän ja Ukrainan välisellä sodalla.

Kuitenkin ennakkomyynti ja kaikki muut perustat kertovat hyvästä matkailutalvesta. Kotimaan matkailun osalta tilanne näyttää olevan eniten riippuvainen liikenteen polttoaineen ja muun energian hinnoista.

Tunturikohteissa pystytään näkemään odotukset, indikaattorit ja todelliset varaukset. Britit todennäköisesti kasvattavat ensi talvena kävijämääriään ainakin Levillä. Muualta läntisestä Euroopasta tulee matkailijoita entiseen tapaan. Levi kiinnostaa aina norjalaisia ja ruotsalaisia, jotka ovat melkein kuin kotimaisia matkailijoita tietäessään hyvin, mitä odottavat ja tekevät. Vaikka tunturi palvelee mallikkaasti, on se riippuvainen muista maailman tekijöistä. Yksi suuri tekijä on liikenne, ihmisten mahdollisuus tulla ja lähteä helposti ja yleismaailmallisin hinnoin. Kolmas kysymys onkin, miten lentoliikenne palvelee ensi talvena.

Matkailu on herkkä ala. Sen paras tekeminen on ottaa ihminen vastaan, luoda miellyttävä ilmapiiri ja tuottaa iloa ja hyvää mieltä. Ihminen on lomamatkallaan mielellään arjen ulkopuolella. Hänellä on illuusio, että hän voisi ottaa lomaa maailman huolista. Siksi hän on herkkä reagoimaan saamaansa vastaanottoon. Mutta ammattimainen matkailupalvelu tuntee asiakkaansa ja osaa toimia.

Matkailulta odotetaan hauskuutta, mukavuutta, rentoutta ja hyvää palvelua.

Ja matkailun halutaan tai edellytetään huomioivan kulttuuria ja järjestävän paljon tapahtumia, vaalivan ympäristöä, arvoja ja moraalia. Ja joskus myös hoitavan laiminlyötyjä yleishyödyllisiä tehtäviä.

Matkailupalvelu koostuu yksittäisistä tekijöistä. Ja kun tekijät toimivat yhdessä, syntyy palveluyhteisö, matkailukohde, tunturikeskus eli organisaatio ilman organisaation hallintorakennetta. Tekijät voivat muodostaa yhteisiä yrityksiä hoitamaan yhteisiä tehtäviä, kuten yhteistä markkinointia. Ja jotkut yritykset ovat erikoistuneet palvelemaan muiden yritysten osatehtäviä, vaikkapa loma-asuntojen huoltopalveluja. Lapissa kunnatkin tekevät kovasti matkailutyötä ja huolehtivat matkailun hyvinvoinnista.

Levin kehitysvaiheisiin on kuulunut, että hyvät tekijät ja ideat saavat täällä paikkansa. Jo 1980-luvulta lähtien Levi on oivallettu tekemisen ja kaiken hyvän aktiivisuuden vapaa-alueeksi, jossa on luvallista toteuttaa sekä tavallisia että hulluja unelmia "tavallisen" arkielämän ulkopuolella. Siksi Levi on kasvanut sekä Suomen suurimmaksi matkailukeskukseksi ja samalla se edistänyt koko maan matkailuelämää.


LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi