Uutiset

Ruskamaratonilla mukana aurinko ja hyvä tunnelma

Ruskamaratonin uudessa 21 kilometrin polkujuoksussa nähtiin hirvittävä aika. 


Levin vanhin ja Lapin suosituin juoksutapahtuma Ruskamaraton juostiin 36 kerran lauantaina syyskyyn 7. päivänä. Sää oli aurinkoinen ja tunnelma mukava. Tapahtuman järjestäjänä on olltu alusta alkaen Sporttiklubi Levin Heinäkengät ry..

Tämän vuoden Ruskamaratonin uutuus, 21 kilometrin polkujuoksu, veti mukaan 293 juoksijaa. Reitti johdatteli juoksijat pienille poluille tunturimaisemiin ja nousua tuli yhteensä 870 metriä. Miesten sarjan ylivoimainen voittaja oli norjalainen Piera Tobianssen, jonka aika oli huima 1:43:13.

“Tykkäsin tosi paljon tästä reitistä, jyrkät nousut olivat oikein mukavia. Kävelin ainoastaan Levi Black-rinteessä yhdessä kohdassa, jossa nurmikko oli märkää ja näin ollen myös liukasta. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista polkujuoksureiteistä mitä olen juossut”, Finnmarkissa asuva Tobianssen hehkutti.
Toiseksi miesten sarjassa juoksi Antti Kaasalainen, joka jäi voittajalle +15:20.

“Oli kyllä raskas reitti ja norjalainen meni aivan omia menojaan. Yleensä näissä polkujuoksukisoissa voittajalle tulisi jäädä maksimisissaan minuutti, mutta nyt kyllä niitä minuutteja kertyi aivan älyttömän paljon”, lahtelainen kertoi maalissa.

Kolmanneksi miesten polkujuoksussa juoksi Joona Mäkelä Rovaniemeltä ajalla 2:08:13.
Naisten 21 km polkujuoksun nopein oli hiihtäjä Heli Heiskanen. Vltava Fund Ski Teamia edustaja Heiskanen paineli polkujuoksun aikaan 2:12:17. 
“Tykkäsin tosi paljon tästä reitistä. Kätkän päällä meinasin vähän eksyä, mutta onneksi sain siellä neuvoja mihin päin juosta”, kertoi Heiskanen palkintojenjakotilaisuudessa.

Naisten sarjan toiseksi juoksi Pudasjärven Urheilijoiden Marika Krohns ajalla 2:17:13 ja kolmanneksi Maija Kaisanlahti Sallasta ajalla 2:21:31.

Täysmaratonin reitti kiersi Levitunturin kaksi kertaa ja jossa miesten kilpailun voittoon juoksi Sirkus Taika-aikaa edustava Veli-Heikki Koivu ajalla 2:50:33. Naisten puolella nopeinta vauhtia piti Kerttu Nironen Sodankylästä ajalla 3:30:35.
Levitunturi oli täynnä liikunnan ja ulkoilman riemua, kun eri sarjoissa juoksi lähes 1500 osallistujaa kuusivuotiaista aina ikäihmisiin asti. Samaan aikaan järjestetyillä perinteisillä ruskamarkkinoilla kävi kuhina alueen yrittäjien edustaessa tuotteillaan ja palveluillaan. Ruskamaratonista on vuosien saatossa muodostunut monimuotoinen tapahtumaviikonloppu, joka tarjoaa niin osallistujille ja katsojille lappilaista eksotiikkaa ja syksyn upeaa tunnelmaa. 
“Tänään nähtiin hienoa juoksun juhlaa tunturissa. Keli oli lähes täydellinen juoksijoille ja yleisöä oli tullut jälleen kannustamaan reittien varsille sankoin joukoin”, kertoo Sporttiklubi Levin Heinäkenkien sihteeri Juha Mikkonen.

Ruskamaraton juostaan jälleen ensi vuonna tuttuun tapaan syyskuun ensimmäisenä lauantaina 5.9.2020.
Katso kaikkien sarjojen tulokset täältä: www.ruskamaraton.com/fi/tulokset/


Teksti: Levin Matkailu Oy
Kuvat: Hylsy Productions

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi