Uutiset

Skandinavian pohjoisosa sopii sähkölentokoneiden testaamiseen

Enontekiö on jo edelläkävijä. 

Enontekiön pieni lentoasema on lähtenyt aktiivisesti kehittämään sähkölentokoneiden reittiverkostoa ja miehittämättömien lentokoneiden tutkimusta. Enontekiö on sijaintinsa kannalta ihanteellinen mini-hub sähkölentokoneille, joiden kantama on pieni. Etäisyydet Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosien paikkakuntien välillä sopivat hyvin kehitystyöhön ja myös tulevaisuuden liikennekoneiden operointiin.

Enontekiön lentoasema toimii tutkimustyössä yhdessä Cranfield Aerospace Solutionin, Heart Aerospacen ja Eviation yhtiöiden kanssa.

”Ilmailu on suurten uudistusten kynnyksellä. Teknologinen kehitys yhdessä ympäristöarvojen ja maailman poliittisen tilanteen aiheuttaman energiakriisin kanssa ajaa nopeaa muutosta. Tulemme todennäköisesti näkemään lähitulevaisuudessa miehittämättömiä rahdin kuljetukseen suunniteltuja lentokoneita ja pieniä matkustajakoneita, jotka toimivat sähkömoottoreilla. Sähkömoottorit saavat voimansa joko vedystä polttokennojen kautta tai akuista. Myöhäisemmässä vaiheessa markkinoille tulee myös suurempia vetykäyttöisiä lentokoneita.”

Näin sanoo Enontekiön lentoaseman päällikkö Marko Halla, joka on peruskoulutukseltaan lentäjä ja lentokonemekaanikko. Hän on tehnyt ilmailutyötä eri lentoyhtiöissä ja on kiinnostunut ilmailun tutkimustyöstä.

Lue lisää lehdestä

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi