Uutiset

Suomalaiset ja ulkomaalaiset ovat viihtyneet

Tämä talvi on matkailualalle hyvä, vaikka palvelujen toimintamahdollisuudet ovat kärsineet rajoituksista. Uutena tärkeänä vaiheena on ollut monien ulkomaan reittien avautuminen suoraan tunturikeskuksiin. Aasian ja Venäjän matkalijat ovat olleet pois.

Kittilään tuli joulukuussa charterlentoja ennätysmäärä. Reittilennot ovat olleet Kittilään vähäisiä, mutta vuodenvaihteen jälkeen charterliikenne jatkui vilkkaana. Air France, joka on lentänyt Rovaniemelle, on tuonut runsaasti ranskalaisia myös Leville. Charterlentojen kausi Kittilään on jatkunut maaliskuun loppupuolelle saakka niin kuin aikaisemminkin eli ennen koronapandemiaa.

Levi Visitin markkinointipäällikkö Maija Palosaari kertoo, että talven aikana eniten ulkomaalaisia on tullut Britanniasta, Ranskasta, Alankomaista, Saksasta, Virosta, Belgiasta ja Espanjasta. Edustettuna on ollut monta muutakin maata. Myös Amerikan mantereelta on tullut matkailijoita. Kaikki ovat viihtyneet. Suomalaisia on ollut runsaasti koko talven ajan ja ovat viimeisille lumille saakka. Norjalaiset tulevat mukaan huhtikuussa.

Monet palvelut ovat olleet talven aikana toimintakykyisiä. Rajoitusmääräyksistä eniten ovat kärsineet ravintolat. Mutta maaliskuun alusta lähtien kaikki palvelukohteet ovat voineet toimia yhdenmukaisin perustein eli hyvin avoimesti. Kaikkien yritysten yhteisenä ongelmana on työvoimapula. Koronan aikana matkailualan ihmisiä on siirtynyt muille työaloille.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi