Uutiset

Talven ja joulun maassa. Brittiperheet palasivat

Monet ulkomaalaiset ovat päässeet lumen ja joulun maahan. Uskomatonta. Kittilän lentokentän siniset, valkoiset ja punaiset värin illan pimeydessä näyttävät uskomattomilta. Brittiläinen matkustajakone rullaa lumen ympäröimällä kiitotiellä poikkeuksellisen hitaasti kuin se hiipisi oudolla tiellä, kääntyy melkein kävelyvauhtia rullaustielle ja jatkaa kohti lentoasemaa yhtä hitaasti. Ehkä lentäjät haluavat matkustajien katsoa rauhassa talvistä kenttää ja sen ympäristöä. Tämä maailma on jälleen avautunut.

Meillä on talvi, pimeyttä, kylmyyttä, kirkas tähtitaivas, lunta ja lumen alla talvehtivaa elämää.

Me täällä pohjoisessa voimme tarjota jouluisen luonnon ja mieluisan tunnelman ja turvallisen joulumaan.

Tunnetko olevasi maailman yhdessä keskipisteessä vai maailman yhdessä piilopaikassa? Olet molemmissa. Olet myös kaukana ja syrjässä, mutta turvassa. Täällä ilma, jota hengität, on erilaista kuin muualla Euroopassa, puhtainta.

Lappi on eurooppalaisten yhteistä aluetta. Mutta yhtä hyvin täällä kohtaavat Euroopan ulkopuolisten maiden ihmiset ja yhteinen ymmärrys.

Täällä lumisessa pohjoisessa ihmiset kokevat myös keskinäisen läheisyyden. Meillä on yhteiset tekemiset yhteisessä talvessa. Luonnossa on sekä armollisuutta että armottomuutta.

Meillä on yhtenäisen näköinen talvinen vaatetus, sukset, kelkka, retkien reitit ja oppaat, lumisateet, kylmät ja leudot säät, ruokapöydät, sauna, viihde ja yhteinen turvallisuus.

Matkailu on maailman suurin rauhan­asia. Matkailu on vapaata liikkumista ja ihmisten antoisinta kanssakäyntiä.

Vekko Erkkilä

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi