Uutiset

Uusi hissi ja rinnealue toivat uuden ajan lasketteluun


Levin eturinteessä avattiin uusi tuolihissi ja uudistettu rinnealue joulukuun alussa. Hissin nimi on Glacier Express, sillä se toimii Euroopan uudella jäätiköllä - tulevalla jäätiköllä.

Jäätikön teko tapahtuu hyödyntämällä viimeisintä saatavilla olevaa lumetusteknologiaa sekä säilömällä lunta. Kun rinteessä säilötään lunta kesän yli, maahan alkaa muodostua jäätä, jota voidaan hyödyntää ja tehostaa, kun säilölumi otetaan käyttöön samassa paikassa syksyllä.

Levillä saadaan aikaan pitä laskettelukausi, joka alkaa lokakuussa ja jatkuu toukokuun alkuun saakka. Yhtä pitkä on myös hiihtokausi.

Glacier -projektin ajatuksena on pyrkiä mahdollisimman korkeaan tehokkuuteen lumensäilönnässä energian käytön ja työtuntien osalta.

Päällimmäisenä tavoitteena on päästä mahdollisimman pieneen lumen sulamisprosenttiin sekä maksimoida lumen kierrätysmahdollisuudet kaudesta toiseen. Glacier-projektin tuotoksena Levillä voidaan avata haluttuun ajankohtaan laskettelukausi täysin talvea vastaavissa olosuhteissa niin laskettelun harrastajille kuin kilpaurheilijoille. Tällaista rinnerakentamisesta hiihtokeskuksissa ei ole ennen nähty. Rakentaminen on maksanut 7,5 miljoonaa euroa.

Alppiurheilijoita ympäri maailmna tulee harjoittelemaan Leville, koska urheilumaajoukkueet hakevat parhaimpia olosuhteita.

Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaaren mukaan syksyn ja alkukauden laskettelu- ja harjoittelumahdollisuudet maailmassa ovat rajalliset muun muassa jäätiköiden sulamisesta ja vaihtelevista säistä johtuen. ”Levillä on vaihtoehto jäätikölle.”

Veikko Erkkilä

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi