Uutiset

Viikon ajan juhlittu Levi Bike & Outdoor Fest 

Yli viikon ajan juhlittu ulkoilutapahtuma Levi Bike & Outdoor Fest päätettyi lauantaina 23. heinäkuuta aurinkoisessa kelissä kahden kilpailun osalta. MTB enduron SM-osakilpailussa pyöräiltiin Kätkä- ja Levitunturin reiteillä ja Levi Extreme Triathlonissa uitiin raikkaan viileässä Immeljärvessä sekä juostiin tuntureiden poluilla.

MTB enduron SM-osakilpailua ajettiin kaksi päivää ja kisaan starttasi 126 ajajaa. Levin upeita reittejä ajettiin perjantai-iltana kolme ensimmäistä ja loput yhdeksän EK:ta lauantaina 23.7.2022. Kovinta kyytiä piti nuorten U21 -luokan Tarmo Ryynänen, joka suoritti kaikki erikoiskokeet ajassa 42:29:92. Naisten luokassa voittoon polki Kaisa Härkönen ajalla 53:19:80.

”Enduron SM-osakilpailu ajettiin Levillä ensimmäisen kerran vuonna 2016 ja sen jälkeen kisa on vakiinnuttanut asemansa kilpailukalenterissamme. Upeat maisemat ja pitkät reitit, jotka vaihtelevat maastoltaan, ovat uniikkia sarjaa kiertäville ajajille”, kertoo enduron SM-sarjaa pyörittävä Sauli Hjerppe.

Levin MTB enduron SM-osakilpailun tulokset tästä.

Tapahtumia ei jäänyt puuttuman lauantaina 23.7. kisatusta Levi Extreme Triathlonista, joka tarjosi neljä eri matkaa. Minimatka (uinti 100 m, pyöräily 10 km ja juoksu 3 km) oli suunniteltu niille, jotka haluavat kokeilla triathlonia ensimmäistä kertaa esimerkiksi yhdessä perheen kanssa. Sprintti (uinti 400 m, pyöräily 20 km ja juoksu 6 km) sopi kaikille liikunnanharrastajille. Perusmatka sopi enemmän urheilua harrastaneille ja tarjosi 700 m uintia, 40 km pyöräilyä ja 15 km juoksua. Myös joukkuekilpailu käytiin perusmatkalla. Pitkämatka, missä oli eniten osallistujia, koostui 1900 m uinnista, 131 km pyöräilystä ja 21 km juoksusta. Tässä sarjassa miesten voittoa juhli Miikka Osmo ajalla 6:24:11 ja naisten voiton vei Kiti Ruissalo ajalla 7:40:10.

Kkilpailujohtaja Juuso Laitinen kertoo, että tapahtuma toteutui hyvällä fiiliksellä.

”Iloisia maaliintulijoita saatiin koko päivän. Monet sanoivat, että oli raskas reissu ja extreme-reitit - nyt tietävät miksi kisan nimi on Levi Extreme Triathlon. Kiitos seurallemme, jonka jäsenet tekivät hyvää duunia. Ensi vuonna kisa on 22.7.2023.”


Levi Extreme Triathlonin tulokset tästä.

Levin erilaiset tapahtumat houkuttelevat lomailijoita majoitus- ja ravintolapalveluihin sekä muihin oheispalveluihin. Koko perheen ulkoilu- ja pyöräilyviikko Levi Bike & Outdoor Fest on oleellinen osa kesäkokonaisuutta. 

Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen sanoo, että tapahtuma on hienosti vakiinnuttanut paikkansa Levin kesäkalenterissa.
”On ihana nähdä kuinka koko perheelle riittää mieluista tekemistä samalla viikolla, samasta paikasta, jopa samojen lajien parissa, mutta kuitenkin kaikkia sopivasti haastaen. Tänä vuonna keskityimme kehittämään ”Bike Fest for Kids – konseptia”, joka tarjoili lapsille erilaista pyöräilyaiheista tekemistä. Lasten suosikki oli ehdottomasti pump track -kisat. Selkeästi tämä on esimerkiksi monen endurokuskin kesälomaviikko, jossa on mukana koko perhe; alkuviikosta keskitytään lasten aktiviteetteihin ja loppuviikosta vähintäänkin toinen aikuisista kisailee kavereiden kanssa SM-pisteistä”, sanoo Satu Pesonen.
Levi Bike & Outdoor Fest järjestetään ensi vuonna 15.-22.7.2023.
www.levi.fi/tapahtumat/bike-fest 

Teksti ja kuvat: Visit Levi

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi