Uutiset

Ylen tulevaisuustapahtuma Aurora Levillä marraskuussa

Ensimmäisen tapahtuman teemana tasa-arvo

Pohjoiseen ja Leville saapuva uusi tapahtuma Aurora kokoaa kiinnostavia puhujia pohtimaan tulevaisuuden isoja kysymyksiä. Ensimmäinen Aurora järjestetään Levillä 19. marraskuuta ja teemana on sukupuolten tasa-arvo.

Aurora koostuu keskusteluista ja kohtaamisista, ja huipentuu pääpuhujan puheenvuoroon tunturissa, ulkona avoimen taivaan alla Levin Eturinteen päällä. Aurora on yhteistyöhanke, jossa Yleisradio vastaa sisällöstä ja Visit Levi tapahtuman järjestämisestä. Ensimmäisen vuoden pääpuhuja on NASAn astronautti Karen Nyberg.


Karen Nybergin lisäksi tapahtuman vahvistettuja puhujia ovat muun muassa Sophia the Robot, teknologiayhtiö TietoEVRYn johtaja Satu Kiiskinen, tekoälytutkimuksen eritysiasiantuntija Anna-Mari Rusanen, jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen ja toimittaja Zahra Karimy. Samana viikonloppuna lasketaan Levillä alppihiihdon naisten pujottelun maailmancupin ensimmäinen osakilpailu.

Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala sanoo Ylen olevan tyytyväinen päästessään luomaan uutta yhteiskunnallista keskustelufoorumia.

"Haluamme tehdä tapahtuman, jossa on tilaa ajatella ja oivaltaa uutta. Pohjoinen on mainio paikka keskustelulle, koska tunturin laella luonnon ympäröimänä on tilaa pysähtyä ajattelemaan ja korkealtahan näkee kauemmaksi. Meille Yle Tapahtumissa on tärkeää luoda tapahtumia myös ruuhkasuomen ulkopuolelle. Lisäksi samana viikonloppuna Levillä käynnistyy toden teolla alppihiihdon maailmancup, jonka Yle myös televisioi, niin palaset loksahtivat kohdilleen. Upeaa tarjota näyttämö tapahtumalle, jossa keskustellaan", kertoo Asta Kujala.

Karen Nyberg.

LEVIN SANOMAT

+358 50 4107785
toimitus@levinsanomat.fi